2011-01-07 22:59:33• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szombati számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Hétfőn beindul az idősotthon

Alzheimer-kórban szenvedő idős személyeket fogad be a szatmárhegyi idősotthon, amely hétfőn kezdi meg működését. Tegnapi ottjártunkkor az utolsó előkészületek zajlottak az intézményben. Az otthon még 2004-ben készült el, egy akkori kormányprogramnak köszönhetően. Mivel a kormány által kiutalt pénzösszeg nem volt elég a régi iskolaépület teljes átalakítására, a polgármesteri hivatal kölcsönből fejezte be a létesítményt 2005-ben - a tervezett idősotthon átadása azonban mostanáig váratott magára.

Honosítás - nagy az érdeklődés

Még csak egy hete működik a szatmárnémeti Demokrácia Központ az Árpád (Vasile Lucaciu) utca 18. szám alatt, azonban máris több, mint háromszázan fordultak meg benne, többségükben olyanok, akik magyar állampolgárságot szeretnének. A Demokrácia Központok hálózatát létrehozó Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Szatmár megyei szervezetének vezetője, Veres-Kupán Enikő szerint az öt alkalmazott egyelőre mindenkit ki tud helyben szolgálni, így nem kell az ügyfeleknek előjegyeztetniük magukat - legfennebb 10-15 perc várakozás után mindenki sorra kerül. Egyelőre azonban csak tájékoztatást kér a klienseik többsége, ami aránylag hamar megy, a jövőben viszont valószínűleg a formanyomtatványok kitöltéséhez is kérik majd a központ munkatársainak segítségét, ami időigényesebb lesz, így nem kizárt, hogy a jövőben be kell majd az ügyfeleknek előre jelentkezniük.

Nyertek hűséges olvasóink

A Szatmári Magyar Hírlap szerette volna megkönnyíteni hűséges olvasóinak az évkezdést. Méghozzá rendhagyó módon: ugyanis az egy évre előfizetők között egy 100 kilós disznót, a félévre előfizetők között pedig 50 liter olajat sorsoltunk ki. Tegnap délben húztuk ki a szerencséseket. Az 50 liter olajat Viskó György nyerte Dabolcról, a 100 kilós disznót pedig Csikós Gyula Nagykárolyból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: